2-11-2019 | Bezoek Hugo Batenburg

Gisteren een bezoekje mogen brengen aan een van de bekendste spelers in Nederland nl. Hugo Batenburg.  Na 2.5 uur bollen (file natuurlijk) geraakte ik uiteindelijk dan toch in Klaaswaal.  Ik was vooral geinteresseerd in hoe hij het nestspel opvat en ik moet zeggen dat het kort aanleunt met hoe ik het speel.  Het grote nadeel bij dit spel is het trainen van de duiven en daar is ook geen pasklare oplossing voor.  Ik denk dat het regelmatig wegbrengen van de duiven nog altijd de beste keuze is al ben ik ook wel aan het nadenken over iets anders maar dat moet ik eerst eens uitproberen.  Ik laat het wel weten als het zover is.

Tijdens het bezoek mocht ik de New Laureaat ook eens in mijn handen nemen (zie foto), een speciaal moment natuurlijk.  En inderdaad… dat is geen gewone duif, amai…  Een echte krachtpatser, anders kan ik het niet verwoorden.  Ik ben dan ook blij een dubbele kleinzoon van hem mee naar Neeroeteren te mogen nemen.  Ben benieuwd wat ik hier uit kan kweken…


Meer berichten lezen